1) Gözlüğünüzün vidası çok
çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.
Vidayı öyle takın.
2) Satın aldığınız ayakkabılar
ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,
zımpara kâğıdı kesin.
4) Halıdaki sigara yanıklarından,
yanık yerler üzerinde zımpara kâğıdı ile dairesel hareketler yaparak
kurtulabilirsiniz.
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde
halıların üzerinde iz bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir
parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.
6) Fermuarlı giyeceklerinizi
çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin. Açıksa
zedelenebilirler.
7) Üst üste koyduğunuz
bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun Üstteki bardağın
içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların
kolayca çıktığını göreceksiniz.
8) Satın aldığınız plastik
ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin
üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın.
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.
9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak
ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altona alüminyum folyo koyun. Sıcağı
geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.
10) Bez pabuçların
temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun. Kılıfın
ağzını kapayın ve çamaşır manikasında yıkayın. Yeni gibi olacaklardır.
11) Buz kalıplarınızı su ile
doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz
dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp
şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın.
Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
13) Eğer ayaklarınız çok
hassas ise, sıcak havalarda şikâyetleriniz artıyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyağı
ile ovalayın.
14) Pamuklu giysilerinizin
çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin, sonra yıkayın,
çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarınızın
sertleşmesini istemiyorsanız, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.
16) Yeni bir tava satın aldığınızda
ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ilerde kızartmalarınızın
tavaya yapışmasını önleyecektir.
17) Cevizle dost olun. İçindeki
yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Kan şekerini düşürdüğü için seker hastalarına
da uzmanlar tarafından tavsiye edilir
18) Duvarınıza çivi çakacağınız
zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın.
Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.
19) Kızartma yağını bir kaç
kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın
içerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa
kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarını
kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece
içleri de dağılmayacaktır.
21) Unlarınızın
böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defneyaprağı koyun.
22) Fırında patates yapmadan
önce, 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.
23) Büyük miktarda
patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca
filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
24) Kullanılmış limon kabuklarını
rendeleyip seker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir
süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
25) Kabarık bir omlet yapmak
istiyorsanız, bir çorba kasığı suyun içerisine bir çay kasığı mısır unu karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
26) Sarımsaklarınızı her
zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan
sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca
bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
27) Peyniri kolay rendelemek
için, 15 dakika buzlukta bekletin
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa
onları birkaç dakika fırınlayın.
29) Çekmeceleri içini boşaltmadan
temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
30) Fırında tavuk kızartacağınız
zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli
olur.
31) Domates salçanız çok ekşi
ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.
32) Mantarların daha
lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,
5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.
33) Fırında tavuk kızartacağınız
zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer
yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
34) 2 Çorba kasığı yoğurdu, sulandırılmış
1 çorba kasığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabin içerisinde karıştırın.
Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Çok daha lezzetli olacaktır.
35) Hazırladığınız kekin ortasına
malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına
gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
36) Hazırladığınız kekin, fırında
pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20
dakika kadar dinlendirin. .
37) Pişirdiğiniz sebzelerin
renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker ya da limon suyu koyun.
38) Hazırladığınız omletin
tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın.
Daha sonra karışımı tavaya alin ve ocağın altını kısın.
39) Kesilmiş ve açık havada kalmış
soğan zararlıdır. Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
40) Çok miktarda alkollü ve
alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin.
Kokteyllerin içerisine bunları kullanın Böylece sulanıp tatlarını
kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soğanları kese kâğıdına
sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını
önlemiş olursunuz.
42) Kızarttığınız tavuğun
tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını
bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine
oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinde hiçbir şey kaybetmeyecektir.
43) Satın aldığınız kiviler
çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut
ile saklayın.
44) Evde pasta yaparken kullandığınız
meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir
miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe
çökmezler.
45) Kek kalıbınızın içine
hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece
kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
46) Soğan, sarımsak kesmeden
önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş
olursunuz.
47) Kızartma kokularının
bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atin.
48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız
kokularınızdan veya
biraz vanilya
sürerseniz(gündüz den), lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır (Fazla sürmeyin).
49) Parfümü bitmiş küçük
parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.
Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.