.

AD BANNER

Ankaralı

              


               (Fotoğraf Ayaktakiler: Müdür Kadir Peşmen, Müdürün Kardeşi Geylani Peşmen, Murat Karadoğan, Oturanlar: Recep Bıyık, Mehmet Çakoş, Galip Aslan, Mustafa Aktaş) 

               Nedendir bilmem Ankaralı diyorlardı.

Kime mi..? Murat Karadoğan’a “Ankaralı” diyorlardı.

Konak’ta çalışıyordu. Tekel’e ait tuz gölünde. Bu tuz göllerinin geçmişini bilen yok. Taa Roma devrine kadar uzandığı bile söyleniyor. İşte o tuz göllerinde bizim köyden 7-8 kişi ile birlikte çalışıyordu Ankaralı. Yetkiliydi. Galiba şef veya çavuş seviyesindeydi. Başlarında da Tuzla Müdürü vardı. Son zamanlardaki Müdür Kadir Peşmen'di.

Yıllarca çalıştılar.

Bizim köydeki tuz işletmesi çok karlı bir işletme olmadığından olsa gerek çalışanlar başka yerlere gönderildi. Murat Karadoğan’ın tayini de Ankara Çubuk Tekel Müdürlüğü’ne çıktı. O saatten sonra Çubuk’a yerleşerek gerçekten “Ankaralı” oldu.

Çubuk’a taşınması pek uğurlu gelmedi. Yavaş yavaş rahatsızlanmaya başladı. ’95 yılında çalıştığı kurumdan emekli oldu. Şikayetleri de iyice fazlalaştı.  

Götürmedik yer, göstermedik doktor bırakmadılar. Özel doktor falan fayda etmedi.

Çubuk’ta asker bir doktor vardı, yüzbaşı. O doktorun özel muayenehanesine götürdüler en son. O teşhisi koydu: SİROZ.

İçki içmezdi. Ağzına sigara koymamıştı. Küçükken geçirdiği bir sarılık karaciğerde leke bırakmış. İşte yıllar, yıllar sonra o leke.. Vücut direnci düşmeye başlayınca uyuyan dertler uyanmıştı sonunda.

Doktor teşhisi koyunca İbni Sina Hastanesi’ne yönlendirdi. Oradaki Prof. Dr. Ali Reşit Hoca bizzat ilgilendi hastayla. Yüksek İhtisas ’la ortak tedavi uygulandı.

20 Ekim 1999’da trafik kazasında vefat eden genç bir kızdan karaciğer nakli yapıldı. Bu, Türkiye’deki 2. Karaciğer nakliydi. Ama bir sorun vardı. Balgam atamıyordu. Karaciğer naklinde balgam atmak çok önemliymiş meğerse.

Neticede vücut uyum sağlamadı.

2 Kasım 1999’da vefat etti Ankaralı. 58 Yaşındaydı.

Mekânı cennet olsun.

 

Suat Zobu

Katkılarından dolayı Oğlu Fikret Karadoğan’a sonsuz teşekkürlerimle..

.